11. Expozitia de goblene din localitatea Gap – Franta 2017

(Octombrie 2017)

Expozitia de goblene: ART DU GOBELIN RENAIT, localitatea GAP – Franta

Expozanti – membri ai asociatiei Goblenul si arta lucrului manual – Romania:
– Vasilescu Florina
– Adelina Lazar
– Lucian Vasiliu

In perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2017 noi am expus in localitatea GAP din Franta goblene personale adunate intr-o expozitie sub titulatura ART DU GOBELIN RENAIT.

Expozitia a fost organizata cu ajutorul asociatiei ARASFEC PACA din localitatea GAP, Franta.

Locatia aleasa pentru expunere: GALERIE LA GRANGE LA PLACETTE GAP a avut toate dotarile si calitatile pentru un eveniment cultural care sa asigure : dimensiuni optime, iluminat discret si flexibil, sisteme de fixare pentru lucrari: ingenioase si facile, arhitectura deosebita si cu incarcatura istorica, calitatea si culoarea peretilor perfecte pentru orice tip de prezentare, intrare atractiva si adaptata unor evenimente etc. Toate acestea in respectul pe care primaria, detinatoarea locatiei, il are pentru expozanti si locuitorii din Gap.

Promovarea expozitiei noastre a fost facuta prin afise si flyere proiectate de cei trei membri expozanti si multiplicate si distribuite in Gap cu ajutorul asociatiei ARASFEC PACA.

Vernisajul expozitiei a avut loc in seara zilei de 1 octombrie si a fost onorata de multi locuitori interesati de acest eveniment si de membri ai asociatiei ARASFEC PACA.

La vernisaj, Presedintele asociatiei ARASFEC PACA a facut o prezentare a modului in care a fost organizat acest eveniment si reliefat nota de originalitate a acestei expozitii: goblene realizate in Romania in tehnica de petit point.

La vernisaj a fost prezent si un reporter de la ziarul local care a realizat un interviu, pe care i l-a acordat d-na Vasilescu, si care a aparut in editia de a doua zi.

Expozitia a fost vizitata de sute de locuitoi al localitatii si deasemenea de personalitati ai acesteia: primarul‚ si episcopul localitatii, oameni de cultura si arta si membri ai consiliului local.

Concluzii

Aprecierile tuturor vizitatorilor au fost laudative.

Peste 100 de vizitatori au inscris in Cartea de aur a expozitiei impresiile lor care sunt toate pline de admiratie pentru finetea lucrarilor, dar pentru mai ales pentru noi, expozantii, pentru tenacitate si efortul investit.

Principala concluzie pe care am dedus-o dupa aceasta reusita expozitie este ca efortul de a realiza un goblen este rasplatit din plin de aprecierile pe care le obtii.

Deasemenea am reusit sa reprezentam cu succes asociatia din care facem parte.

Octombrie 2017
Florina Vasilescu
Adelina Lazar
Lucian Vasiliu