8. In inima capitalei Moldovei (Amintiri de la Targul Mestesugarilor, nov 2015)

(30.11.2015)

Am asteptat un timp sa se separe imaginile frumoase de celelalte (precum pulpele de fructe/legume ale “fresh”-urilor care ne-au mentinut energia zilnic) si pentru ca fotografiile postate prezinta aproape tot, dar nu au pot “spune” si ceea ce simti si in alte ipostaze, deci recurg la metoda scris!

Voi puncta cateva momente/participanti/evenimente care chiar au fost de remarcat si de neuitat:
– Bucuria reala de reintalnire cu colegele de frumos, “goblenistele” din asociatie: Elena, Rodica, Florina, Iuliana si cunoasterea/reintalnirea cu cei apropiati lor (dra Anca, dl Adrian, d-l profesor, copii, nepoti, veri );
– Cadrul de exceptie in care s-a desfasurat acest targ: “inima Iasului” (asa cum se autointituleaza Mall-ul);
– Participanti cu care am schimbat chiar si numai “buna dimineata” sau “la revedere”: d-na care sculpta in lemn mici troite (si care apare intr-o fotografie deja postata), d-na care impletea lucrusoare pentru copii, d-na cu imagini holistice interesante s.a.
– Organizatorii targului, care s-au straduit si au fost (in masura timpului si a putintei) alaturi de cerintele noastre: dl. Director si asistentele dansului (pt. ca nu am retinut functiile acestora in proiect);
– Glasul tenebros care care a intrerupt o melodie calda si a anuntat: “Acesta nu este un exercitiu, parasiti in liniste mall-ul si va deplasati pe platforma exterioara! Si noi ne-am conformat! Nu a fost nimic, din punctul nostru de vedere.
– Cafeaua de dimineata pregatita cu responsabilitate de dna. Zidaru din cutiute sigilate, diverse, care se gauresc undeva fin, vine apa fierbinte, curge incet si se bea la emisiunea lui Patraru!
– Scenele “tari” cu berea la doza de 1 litru:
– Prima: in care fortele de ordine discret dar ferm ne-au comunicat pe sest (parca mai avea cui !) ca “avem o problema!” (oricum noi nu o aveam!!!)
– A doua: cand “dupa o vanzare” (felicitari dnei Rodica) s-a sarbatorit evenimentul precum liceenii care copiaza (ne-am adus aminte!): doza si paharele mascate cu lucrari, ciocniri de pahare discrete si ocheade dulci si nevinovate catre camerele de supraveghere!
– Vizitatorii, care pe langa faptul ca au fost impresionati ca de obicei de goblene, ne-au felicitat si ne-au urat la mai multe! Merci frumos!!!
– Particica de oras vazuta dupa orele 22 (ora de final de zi la mall), la pas si in liniste (o imortalizare foto surprinde 2 doamne la “3 ierarhi”)
– Vremea care cred ca a fost comandata la pachet cu participarea la targ de dna. Zidaru: superba, calda, fara repros pe intreaga perioada (inclusiv drumul). Multumim dna Zidaru !
– Efortul depus de dna. Vasilescu ca si conducator auto pentru o concentrare de vreo 8 ore (fata de cele 5,5 ore cate erau inscrise in harta rutiera! O fi Romania reala mai mare dacat cea desenata pe harta ????);
– Cateva retete “babesti” facute din “fruntea tuicii”, recomandate de dna Iuliana (apropos: felicitari pentru “donatia” de goblene pentru casa memoriala a gazarilor !!!)

Nu voi mentiona “cele negre” (de tipul: spatiu cam restrans, lipsa lumini la standuri): Ele nu au existat!!!

In final: ne-am bucurat de o expozitie cu vanzare de exceptie, de un targ memorabil, de placerea de a fi impreuna si de a ne impartasi din cele bune!
Multumim dna. Zidaru !!!

Sa ne vedem sanatosi la urmatorul targ!

Lucian Vasiliu
30.11.2015